Mijn wensenlijst voor 2018

Natuurlijk heb jij dat ook: een wensenlijstje van wat je nog wil haken, maken en freubelen. Telkens als ik een nieuw (haak)boek, filmpje of tijdschrift zie, stroomt mijn hoofd weer vol ideeën. Mijn lijst wordt maar langer en langer. Dus nu: de 7 dingen die op mijn wensenlijst staan en die ik dit jaar ga uitvoeren!

 

1. Fridaś Flowers cal van Style Craft (die vind je hier), is  een super mooie deken gemaakt met mijn twee favoriete dingen: bloemen en kleur! Op de Knit&Knot van oktober 2017 had iemand deze deken meegenomen. Hij was gemaakt van Scheepjes Colour Crafter in grijs, zwart, wit en geel. Zo kon ik de bloemen van deze cal bewonderen en kreeg ik nog meer zin om de deken te gaan maken. Ik verkoop geen Scheepjesgaren in de shop en ik wilde de deken ook niet van een matte acryl maken. Ik heb  even gedacht deze te maken van katoen, maar de deken is groot en zou hij dus best wel zwaar worden.

 Uiteindelijk heb ik gekozen voor Victory van Lammy. Superzacht en glanzend acryl (ik aai altijd even aan deze bollen, maar niet verder vertellen hoor). Ik heb enkele nieuwe kleuren besteld van dit garen, zodat ik in ieder geval de juiste kleuren voor mijn deken heb.

2. Uit elk haakboek wat in de inspiratiekast staat, wil ik minstens 1 project maken. Zo heb ik al wanten gehaakt uit het boek Natuurlijk Haken Nordic Style van Maaike van Koert en het Bourgondisch sjaaltje en polswarmers uit beide boeken over Kanthaken van Sacha Blase - van Wachtendonk. Bijna klaar ben ik met het oversized vest uit Handmade Living en er ligt nog een knuffel uit het boek van Kristel Krukkert te wachten op in elkaar zetten. Het volgende project heb ik nog niet uitgekozen, er staan veel te veel leuke boeken in de kast.

3. Een nieuwe omslagdoek wil ik ook nog maken. Ik kan alleen nog geen keuze maken of ik dit patroon van Ravelry maak of er een zoek in de vele boeken en tijdschriften.  En maak ik hem dan van Magic Colors met of zonder Lurex draadje? (ik heb er al een mét en die is heel mooi) Of maak ik er een van Flashy Colors, waar een beetje mohair in zit? En Flashy Colors is er ook met een lurex draadje. Ik houd meer en meer van glimmende dingen ;)

 

4. Tunisch haken wil ik ook nog doen. De sjaal van By Claire is een leuke sjaal. Mijn moeder maakt hem van acryl, Lammy no1.  Zelf ga ik hem maken van Victory van Lammy en Fabulous van Yarn and Colors. Nu alleen de kleuren nog kiezen.

 5. Ik wil meer dingen van macramé maken. Vorig jaar heb ik een wandhanger gemaakt en het smaakte naar meer! Een workshop komt er binnenkort ook aan waarin een kleine versie van de wandhanger gehaakt word, maar ik heb ook een leuk patroon van een tasje gezien. Ik ga deze maken van Fabulous van Yarn and Colors, omdat dit garen lekker zacht is en niet rekt en dus geschikt is om te gebruiken voor macramé.

 

6. De laatste maanden is het er bij ingeschoten om aan de naaimachine te zitten. Dit wil ik dit jaar weer op gaan pakken. Er ligt stof klaar voor een broek en ik wil weer tasjes gaan maken. Wist je dat ik in de shop nog enkele tasjes heb hangen die ik begin vorig jaar heb gemaakt?

 

 7. Ik ben verzot op plantjes! Bij mij thuis heb ik veel grote groen planten staan, maar ik wil een plekje maken voor een verzameling kleine planten, zoals cactussen en vetplantjes. Met van die leuke gehaakte mandjes om de potjes. En dan ook enkele gehaakte plantjes ertussen, ik heb op Pinterest een bord met inspiratie hiervoor.

 

En dan wil ik ook nog enkele wips afmaken, genoeg te doen de komende maanden ;)  Wat staat er nog op jouw wensenlijstje om te maken?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  mieke (woensdag, 10 januari 2018 16:08)

  Mijn wensenlijstje zit nog in mijn hoofd.. Zodra het daar uitkomt, wordt het bewaarheid vrees ik....eerst maar eens wat langlopende projecten afwerken zoals de grote grannydeken in rastakleuren, de knuffellappenpop, 2 berendekens om in elkaar te zetten, meehaken aan het project Care Bags van Ineke Gallé, nog een meehaakdeken maken voor de grootste gehaakte deken van de wereld, mijn eigen vest van Lammy victory.... eigenlijk ís dit al een wensenlijstje :D

 • #2

  Anneke (donderdag, 11 januari 2018 20:35)

  Mijn wensenlijstje.... een vest haken (ik ben al begonnen met hulp van hele goede haakSTER), sjaal en wanten haken, misschien toch weer een deken haken, care baga haken en natuurlijk...HARTJES haken!!

 • #3

  Esther (zaterdag, 13 januari 2018 10:20)

  Tja...ik zou eigenlijk een kerstgroep willen haken maar kan niet zo goed patronen lezen...uiteraard hartjes haken voor Anneke...mijn wip afmaken; deken voor een hospice....en ik wil kerstballen gaan (om)haken...maar ook hier speelt het patronen lezen mij parten. Daarnaast wil ik komend jaar weer volop in mijn art journal verder én moet nog een diamond painting afmaken. Genoeg te doen dus naast mijn werk, vrijwilligerswerk en gezin met het huishouden...;-)